donderdag 15 oktober 2009

Laura

Het was gister, en vandaag trouwens ook, prachtig herfstweer. Aangezien we dan nog niet aan de tasjes gingen werken ben ik maar aan een Laura begonnnen.
De stof is een dennegroene jogging, uitgezocht door de jongste omdat hij aan de binnenkant superzacht is. Na het wassen was ik niet meer zo enthousiast over de stof omdat hij al wat ging pillen. En tijdens het uileggen van de stof voor het knippen ontdekte ik ook een flinke verkleuring op de stofvouw en nog wat verkleuringen overdwars. Deze coupon kwam van een lappenkraam en koste maar een paar euro maar de kwaliteit is daar ook wel naar.

Omdat ik ook niet helmaal zeker was over de maat die ik moest pakken van dit patroon ben ik toch maar aan de slag gegaan. En beschouwde het als een proefjurk.

Effen groen is wel heel ........effen groen dus als contrast ging ik op zoek naar een stukje rekbare stof voor in de muts. Ik vond er zo gauw geen in mijn stoffenvooraad maar wel een tricotrokje dat de meiden al enkele zomers met veel plezier hadden gedragen. En met wat puzzzelen kon het er precies uit en kon ik de print ook nog behouden.


Het geheel zag er zo leuk uit en gaf wat meer swung, zodat we besloten de geprinte stof aan de buitenkant te houden.

Nu komt de print helemaal goed tot zijn recht.


Aan het eind van de middag kon er worden gepast. Hij is wel een beetje krap zeker als je er nog een broek onder wil dragen. De volgende Laura mag dus een maatje groter.

En ook de mouwen waren maar net aan. Dat laaste hebben we opgelost door er een bandje aan te naaien en dat naar binnen te slaan. Zodat we de gehele lengte van de mouw konden benutten.
Om het een beetje gelijk te houden hebben we de onderkant op dezelfde manier afgewerkt.

De volgende Laura komt er zeker! Het is een mooi patroon en vlot te naaien.
Geld dat eigenlijk niet voor alle farbenmix patronen???

groetjes Kronova

3 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Wat een goed idee om de bewerkte stof aan de buitenkant van de capuchon te doen! Super!

Groetjes, Collie

Sandra zei

Ow wow hij ziet er prachtig uit! Ik kende de Laura nog niet, leuk model is het, ik denk dat ie op een legging of strakke broek vooral heel leuk staat. Jammer dat het je zo tegen zat met de stof en de maat, maar het is je werk waard geweest want hij ziet er schitterend uit!

Groetjes, Sandra

Meanannie zei

Ohhh, die is gaaf! Ik heb al een hele poos niet meer achter de naaimachien gezeten...word misschien wel weer eens tijd.

Die Februari Lady Sweater brei ik wel tussendoor....LOL