vrijdag 14 maart 2008

smocken

Meer dan een jaar geleden was ik begonnen met het oprijgen van deze lap. Vond het toen een heidens karwei en wist zeker dat ik dat nooit meer ging doen.
Geïnspireerd door dit Boek van Betty Barnden; Alle borduursteken op een rij,
en door deze oude school smocklap die een lief familielid mij heeft geleend was ik toch aan de slag gegaan.Halverwege begon ik al te beseffen dat ik dit eigenlijk wel heel erg leuk vond om te doen.

en nu de lap af is ben ik helemaal om. Het resultaat bevalt me zo goed dit ga ik zeker nog eens doen. Helaas doen de foto's geen recht aan de steken, in het echt is het nog veel mooier. Gelukkig vond men dat op de opleiding ook en heb ik voor dit werkstuk een 9 gekregen. En daar ben ik best trots op.
Ga nu nog verzinnen wat ik verder met dit werkstuk ga doen. Bijvoorbeeld een kussenhoes er van maken want het is zonde om die lap zomaar in de kast te leggen. Toch?
groetjes kronova


7 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Kronova,
Ik heb genoten van je smocklap. Hij is prachtig echt een plaatje.Ook ik heb de smockdraad weer opgepakt. Ik heb indertijd een lap gemaak op school welke mijn moeder heel lief voor me heeft laten inlijsten. Omdat ik meedoe aan een project om baby en peuterkleding te maken heb ik me nu toegelegd op het smocken. Er zijn toch maar weinig mensen die weten hoe het moet en vooral wat ze er mee moeten doen.
Ik wens je veel succes met je opleding.
Groetjes Veron

kronova zei

Leuk dat je zo van mijn smocklap genoten hebt veron. succes met je baby en peuterkleding. Kan ik jouw werk ook ergens bewonderen?
groetjes kronova

Anoniem zei

Hallo "smockers",
Ik ben op zoek naar het patroon voor een peuterovergooier met smockwerk. Weten jullie iets meer misschien ?
Dank voor jullie aandacht.
Elisabeth.

Anoniem zei

Hallo Elisabeth,
Er heeft vorig jaar wel een babyjurkje in de knippiebaby gestaan met smockwerk. zal het later dit weekend even voor je opzoeken heb nu helaas geen tijd.
gr Kronova

Anoniem zei

Hallo Kronova,
Bedankt voor je reactie. Inmiddels heb ik een patroon gevonden.
Je hoeft geen moeite meer te doen.
Vriendelijke groeten.
Elisabeth.

Anoniem zei

Hallo Kronova,
Wat een leuk stukje over smocken.. IK zit op naailes en ben bezig met een opleiding tot costumiere ( Rundschau ) en heb een keer les gehad van mijn lerares over smocken. Maar het lukte mij niet meer na die ene keer om het smockwerk mooi te krijgen. De rimpels waren niet 'rimpelig'genoeg. Totdat ik jouw stukje heb gelezen en vooral gezien. Ik heb net een klein stukje geregen en aangetrokken, en perfecte rimpels!!!! Hartstikke bedankt en ik vind je smockwerk echt fantastisch, logisch van die 9...
Groetjes en nogmaals bedankt

marijke zei

hoihoi

is het een mooi boek?..zag hem ook op bol.com staan..zo te zien had jij hem van de bieb?..als hij je goed bevalt ga ik hem aanschaffen denk ik

groetjes marijke