maandag 1 mei 2017

mei update:

1 mei leek me een mooie datum om eens een update te geven over alles waar ik mee bezig ben.
Inmiddels heb ik na jaren ook de projectpage op ravelry "ontdekt" en heb ik alle werkstukken overzichtelijk bij elkaar.
Vooral fijn omdat ik daar vermeld welke naald ik gebruik voor elk project.

Daar gaan we.

* Hydrangea love
Op mijn eettafel staat een mand met 15 gekleurde bollen stylecraft. Niet zomaar wat kleuren bij elkaar maar het complete kleurenpakket van de Hydrangea-stripe blanket. 
Ik bewonder Lucy van attic 24 om haar kleurgebruik en ga voor het eerst precies de kleuren van het patroon gebruiken.  Dat is nieuw!. Een aantal keuren had ik in mijn voorraad en een aantal weken terug kocht ik alvast wat bollen met korting.  Toen ik alles bij elkaar had verzameld ging het "fout".
De bedoeling was dat dit een deken zou worden die ik komende herfst ging haken. Maar de bollen bleven maar roepen en roepen.  Lang -verhaal-kort de deken is vorige week opgezet en nu 20cm.

* Happy ripple
Nog een attic 24 Patroon. De neat ripple. Ik denk dat iedere haakster dit patroon wel kent.  Omdat iedereen in huis al voorzien was van een deken bedacht ik dat het hoog tijd was om eens een deken voor een goed doel te haken. Ik trok mijn kast open en combineerde alle kleuren die daar lagen en kwam toen tot dit vrolijke geheel. Twee jaar geleden maakte ik al eens een proeflapje voor dit patroon en nu ging ik dan eindelijk van start. Hoewel het patroon eigenlijk niet moeilijk is kom ik niet lekker in het ritme en elk moment dat mijn aandacht verslapt kan ik blijkbaar niet meer tot 4 tellen.  Net iets te vaak heb ik al een streep weer uitgetrokken en opnieuw gehaakt. Maar het einde van de strepen is in zicht. Nog een streep of 10 te gaan. En daarna kan ik aan de rand beginnen.
Ik hoop deze voor 1 juni af te krijgen.*Hotel of bees shawl: HOBCAL
tja ik ontdekte afgelopen tijd Podcasts.  1 van mijn favorieten is  Cherry Hearts.
Ze organiseert een Cal en ik was gelijk weg van het Patroon.
The Hotel of bees shawl van a spoonful of Yarn.
Het is een prachtige sjaal die is geïnspireerd door een mooi boek.
Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr.( Ik lees ondertussen de ebook versie)
Bovendien is het een uitgebreid patroon met duidelijke instructies, diagrammen en foto's.
Het haakt super snel omdat het een driehoek is en je aan de langste zijde begint.
De sjaal zit vol met honingraten, vleugels en bijen. Super leuk om te haken.
Mijn sjaal gedeelte is af. Ik dacht het geheel eerst te blocken en dan de rand te haken maar ga nu toch eerst  verder haken.
 Het garen wat ik voor deze sjaal gebruikte is het scheepjes stonewashed garen  in de kleuren.Yellow Jasper, Pink Quarzite en Boulder opal. De kleuren wisselde ik naar eigen inzicht af. Ik wilde vooral veel van het honingkleurige in de raten gebruiken.
ten times chain stitch square
voor in mijn tas zocht ik een makkelijk patroontje dat ik overal tevoorschijn kan halen en waar ik even aan kan werken. Een restjes projectje dat ik haak voor de lappendekensclub. 


* Trees
Als laatste vermeld ik hier mijn BREIWERK. 
maar daarover lees je meer in het berichtje hieronder.


Geen opmerkingen: