maandag 25 januari 2010

2 maanden


Voor januari en Februari heb ik me weer aangemeld bij
Ik hoop alleen dat het beter gaat als vorige keer dat ik dat deed.
Spectaculaire dingen zijn er nog niet uit voortgekomen
maar met dit rokje uit dit jurkje zijn we alvast tevreden.

Een paar dagen later viel er spontaan een gat in dit vestje.


Omdat het grijsgroene mooi bij het rokje past


heb ik het gat maar verstopt onder een hartje.


Voor mezelf heb ik mijn groene jasje geverfd.


Het jasje was erg lelijk geworden op de kraag


en bovendien


kon ik het groen niet meer zien.Mijn favoriete kleur is zwart dus de kleurkeuze was snel gemaakt.


Alleen viel me het eindresultaat eerst een beetje tegen.De stiksel zijn namelijk niet van katoen en daarom niet meegekleurd.


Gecombineerd met een sjaal van de meiden vind ik hem nu in iedergeval weer draagbaar.


en daar ging het tenslotte allemaal om.
groetjes Kronova

11 opmerkingen:

rietjetoet zei

goed opgefrist en hermaakt zeg. Enne ik vind het effect van die stiksels wel leuk eigenlijk... dat frist het zwart helemaal op hihi

Annette zei

je vermakingen zijn erg leuk gworden, succes.
Misschien ook wel een idee om eens naar te kijken.
Sommige dingen hangen jaren in de kast omdat ik ze niet mooi vind, maar een skijken om er iets anders van te maken. Luek idee... bedankt.

Klavertje Kleding zei

Oh, wat goed zeg!! Leuk verhaal om te lezen!

Grt. Nel

lenteroos zei

Zo, dus dat heeft een naam en noemen we refashion. Nou doe ik dat wel eens maar had er nooit zo'n leuke naam bij kunnen bedenken... Ben onlangs begonnen de voering (borg) uit de (nog nieuwe) miskoop jas van mijn man te halen en daar iets leuks winters van te maken voor de meisjes. Ik zal kijken of ik daar met foto's iets van kan laten zien (maar waar is die afzichtelijke geruite jas zonder voering gebleven - had ik hem nu al weggegooid of niet??? De kans is errug groot dat hij al weg is...)
Op de één of andere manier lukt het je steeds dat te doen en te bloggen wat mij aanspreekt en motiveert -
Thanks again,
Anneke.

kronova zei

@ lenteroos. Mij sprak het idee ook erg aan toen ik het op de site van wardrobe refashion aantrof, ineens kijk je met hele andere ogen naar afgedankte kleding. Als je nog niet op hun site heb gekeken, zeker een keertje doen je vind er nog super veel meer inspiratie!
@ annete, gewoon een keertje proberen. Als je toch niets met de kleding deed kun je je erg geen buil aan vallen als het mislukt.
@ Rietje, ik ga het jasje steeds leuker vinden ;-)
@ Nel, vast ook wat voor jou want je bent creatief genoeg.
groetjes aan jullie allen,
Kronova

jente zei

Leuk idee om zo met oude kleding aan de slag te gaan. Je jasje ziet er mooi uit, zeker met die sjaal erbij (mag je 'm zolang van je dochters lenen ? ;-).

Zal nog eens een rondje langs de kasten maken of ik ook iets kan hergebruiken. Vaak blijft het erbij dat ik een oud t-shirt gebruik om een applicatie te maken voor een nieuwe.

Nog bedankt voor je reactie de afgelopen week, het deed me goed.
Groetjes Jessica

mEET zei

ik vind die stiksels wel leuk! goed idee trouwens, ik heb ook nog wel kleding te pimpen.... dan doe ik het misschien wel weer aan! :) oh, het album van elf jaar geleden; marjolein bastin geloof ik zo uit mn hoofd.... helemaal hip toen ;)

Meanannie zei

Ik vind het jasje helemaal geweldig geworden zo met afstekende stiksels!

Dat verbergen van gaatjes met een applicatie ken ik maar al te goed. Het is soms onbegrijpelijk hoe die kids van mij aan gaatjes in kleding op hun rug komen(???) of op een bovenarm, hoe doen ze dat toch? En wil ik het eigenlijk wel weten? LOL

Nog even en dan kunnen mijn machientjes weer onder het stof vandaan komen en dan hoop ik ook weer wat te kunnen maken ;-)

kronova zei

@ Jessica, mijn dochters vinden die sjaal al lang weer uit dus mag mamma hem wel gebruiken ;-)

@ Meet idd Marjolein Bastin heb het album weer eens uit de kast gehaald en heerlijk gezwijmeld.

@meanannie,
Tja de gaatjes verschijnen op de meest onwaarschijnlijkste plaatsen. Ook geen idee hoe het komt maar gelukkig hebben wij creatieve moeders daar een oplossing voor.

groetjes kronova

Zussies zei

Wat een goed idee! Ik zal ook eens in mijn kast duiken en proberen van oud weer wat nieuws te maken. Jou creaties zien er in ieder geval mooi uit. Ik vind het jasje gecombineerd met de sjaal heel leuk geworden.

Tineke zei

Kronova wat ben je toch een creatieve en handige vrouw! Ik vind dat hartje een vonst. En het rokje schattig geworden, echt waar. Ik ga zometeen eerst eens even dat linkje bekijken. Ik zag ook dat je een verjaardag had. Gefeliciteerd nog. Wat een lekker dingen daar onder de stolp trouwens ;-) Ook zag ik dat je blog jarig was. Dubbelop gefeliciteerd. Ik hoop dat je nog heel lang doorgaat. Ik kom niet vaak maar wel altijd met veel plezier bij je op visite. Fijn weekend!