zaterdag 29 september 2018

herstart tot nu toe.

Nog steeds geen kledingstuk om te showen. Jullie denken misschien dat het met die herstart niets geworden is. Dat is gelukkig niet zo.
Op les werk ik aan het tekenen/maken van een patroon voor een mouwloos topje. Dat lijkt heel eenvoudig maar met mijn postuur zijn er aardig wat aanpassingen nodig. Ten eerste hebben we het over een royale plusmaat en ten tweede moeten er aanpassingen gedaan worden voor mijn schouder die afhangt omdat ik een verlamde bovenarm heb. Ik wil een patroon maken voor een geweven stof.
Dus voor een katoen of misschien zijde.
Het patroon moet netjes passen maar aan de andere kant moet ik er rekening mee houden dat ik links beperkt ben in mijn beweging. Dat heeft namelijk ook invloed op het aan- en uittrekken van een kleding stuk. Heb nu twee testversie's van het topje gemaakt maar ben er nog niet.

Om alvast iets om handen te hebben heb ik deze zomer wel al de  Donna blouse uit de La maison Victor  mei/juni 2016 gemaakt.
Nog niet gedragen trouwens want daar hoort een hemdje onder wat ik dus nog niet heb.
Maar ach een witte zomerblouse komt volgende zomer ook weer van pas.
Of ik verbeterpunten voor mezelf heb opgeschreven?
Ja zeker.
Het begint al met de stofkeuze. pluspunt helemaal uwyh (use what you have), maar het borduursel op de stof maakt de stof stijver en dat is voor dit model niet zo mooi.
Het patroon is leuk en niet zo moeilijk te maken maar misschien past dit model niet echt bij mij.
Zover ik me nu nog kan herinneren heb ik geen noemenswaardige veranderingen gemaakt.
Behalve dan dat ik het model heb verlengt naar een lengte die ik graag draag.
Als eerste kledingstuk na mijn herstart mag ik tevreden zijn.
op naar kledingstuk nr 2