zaterdag 31 maart 2007

Feest


Men neme:

een zonnige dag

vrolijke gasten

een klasieker als cake versieren

wat spelletjes en snoep

krimpie Dinkie voor het knutsellen.

en je krijgt: een ouderwets gezellig partijtje!
groetjes Kronova

donderdag 29 maart 2007

snel kadootje




Een jurkje voor de babyborn gemaakt naar een patroontje uit de knippie.
Snel en simpel te maken dus prima geschikt voor een snel kadootje.
Alleen jammer dat de pop van die lelijke gaten in haar rug heeft.


Groetjes Kronova

dinsdag 27 maart 2007

waar ik deze week mijn dagen mee vul,





deze week moeten er weer opdrachten ingeleverd worden voor mijn opleiding dus daar leg ik nu de laatste hand aan. Gisteren de tekenopdracht afgemaakt. En voor vandaag staat er nog wat smockwerk op het programma.


Met het herenjack gaat het niet zo van een leien dakje, Heb een gaatje in de voering geknipt!!! oeps. En ook nog een zakreep verkeerd om opgezet. Het hele zooitje maar even aan de kant geschoven. Als er eenmaal fouten worden gemaakt gaat het meestal van kwaad tot erger.


Morgen is onze jongste jarig en die wenste zich dit weekend geen gekocht kadootje van pappa en mamma. Nee wij moeten iets voor haar maken!


En het kinderfeestje dat zaterdag gepland staat moet ook nog worden voorbereid. Gelukkig wil ze net als haar oudere zus een vlinderfeestje! jullie lezen het al ik ben deze week een druk bijtje. zoem zoem zoem
gr kronova

zaterdag 24 maart 2007

en weer een week voorbij







hoewel ik deze week hard heb gewerkt ben ik voor mijn gevoel geen steek opgeschoten. we kennen dat gevoel vast allemaal wel.

Om mijn zinnen te verzetten ben ik deze week naar een stoffenmarkt geweest. Voormezelf heb ik er de zeegroen gebloemde lap gekocht.

Veel mooie stoffen ook weer gezien, ook peperdure die je niet eens aanmocht raken waardoor de verleiding om er even aan te voelen nog veel groter werd. Maar beschaafd als ik ben heb ik me netjes ingehouden.

De andere lapjes op de foto,s zijn niet door mij gekocht, maar mag ik gaan vernaaien tot kinderkleding. Mijn eerst echte opdracht in maatje 68 ;-) en eindelijk weer eens iets waar ik reuze zin in heb.

een prettig weekend allemaal,
kronova

dinsdag 20 maart 2007

eindelijk update jack


Eindelijk heb ik het gevoel dat ik weer vooruit kom met het jack. Mijn planning is al lang om zeep. Heel wat keren moest ik dingen opnieuw tekenen omdat het net niet goed was.
Afgelopen donderdag tipte mijn lerares me nog dat de halswijdte voor een herenjack niet ruim genoeg was. Dus vrijdag nog een keer het hele patroon op tafel. De halswijdte aanpassen betekent dat zowel het voorpand als het achtepand moest worden aangepast, dus ook weer de col en de tunnel die daarbij horen. (en daarna hier weer opnieuw een werkpatroon van maken.)


En hoewel ik meestal met pijn in mijn hart de schaar in een mooie lap zet klonk dit keer het geluid van de schaar me als muziek in de oren. Joepie de tekenfase is definitief voorbij!

Gisteren had ik de eerste 30!!! delen van het jack geknipt en vandaag de rest.

Ik weet nu ook wat de vervelenste stof ik om te knippen. Niet de gladde voeringstof zoals ik altijd dacht maar de netstof staat nu met stip op nummer 1.
Het doorslaan van de belangrijkste delen is ook al bijna klaar. En nu maar eens goed overdenken in welke volgorde ik het jack inelkaar ga zetten.
groetjes kronova

stoftherapie




Probeer ale een paar dagen hier in te loggen en steeds wilde het maar niet lukken.

Al een poosje heb ik het niet echt naar mijn zin. Dat komt voornamelijk omdat ik geen tijd meer heb om die dingen te maken die ik het allerleukste vind.
Ben een beetje uitgekeken op de verplichte opdrachten van de opleiding (en de verstelkusjes) en heb ontzettend veel zin om kinderkleding te naaien.
en hoewel mijn stoffenkast haast instort onder het gewicht van vele lappen stof heb ik toch weer nieuwe stofjes gekregen. Enkel en alleen om me op te beuren, Stoftherapie dus.
Maar zeg nou zelf zijn ze niet schattig? deze lapjes van de Room Seven outlet in Alkmaar?
gr Kronova

en JA ik koester en streel nu ook lapjes enkel en alleen omdat ik er niet meer aan toe kom ze te vernaaien.

maandag 12 maart 2007

tuniekjurkje

Geborduurd in januari, tijdens een stormachtige dag
Geknipt in februari, toen mijn dochtertje nog niet aan zomerjurkjes kon denken.


In elkaar gezet in maart tijdens de eerste lentedagen.
Het patroontje is roos 3018A model b, speciaal voor deze gelegenheid aangeschaft. Van een gulle gever had ik een heleboel patroontjes gehad waaronder deze in de kleine maatjes. Vond het een leuk patroon en twijfelde over de maat. Snel uit een oud lapje het bovenstukje gemaakt en ja hoor veel te klein. Inmiddels zat ik zo met dit jurkje in mijn hoofd dat ik het patroon toch maar in de grote maatjes heb aangeschaft. Stof en garen komen netjes uit de voorraad want die wil ik zo langszaam aan een beetje laten slinken. Deze lap had ik eens gekregen en was eigenlijk een beetje te krap, moest achter een extra deelnaadje maken en ook de armsgat afwerking had ik graag anders gedaan. Maar je mag een gegeven paard niet in de bek kijken.
Er hoort nog een broekje bij maar daar moet ik nog aan beginnen dat is dan zeker in april af, zodat ze het in mei kan dragen :-)
gr kronova

maandag 5 maart 2007

simpel??? getailleerde zwarte bloes


Vanmorgen ben ik er eens rustig voor gaan zitten om deze bloes nu eindelijk eens af te maken. Volgens de planning had hij al maanden af moeten zijn maar dingen bleven tegenzitten.
Ik had de bloes zelfgetekend en bij het eerste passen was hij te krap. (kwam door de stofkeuze) Na een ochtendje spelden en rijgen zat hij dan toch precies goed. Het inelkaar zetten verliep ook niet zo vlotjes als gewenst en door mijn andere huiswerk kwam hij telkens onderaan het prioriteitenlijstje. Als klap op de vuurpijl ging het tenslotte nog mis bij de knoopsgaten toen mijn machine ermee ophield en er na het uithalen een gaatje in bleek te zitten.



maar sinds vanmorgen zie je daar gelukkig niets meer van. Met veel geduld heb ik een nieuw knoopsgat gemaakt over het gaatje. Tenslotte heeft het me 8 pogingen gekost om de vijf knopen precies, maar dan ook precies, op de goede plaats op te zetten.
En als je nu denkt dat ik heel erg blij ben met mijn bloes dan heb je het mis. Oké als hij straks opgestreken is en alle draadjes en pluisjes zijn verwijderd ziet hij er keurig uit! Maar: Ik ben inmiddels meer dan 10 kg afgevallen en nu is ze te groot.
Gr kronova

vrijdag 2 maart 2007

babybloesje







Het babybloesje was dankzij de nieuwe naaimachine op tijd af om te worden ingeleverd. Ik vind het ondanks alles toch een Dot-tig bloesje geworden.
Mijn jongste denkt dat het voor haar pop is, hoe zou ze daar nu bij komen?
Waar ik wel moeite mee heb is dat ik het in een map moet inleveren. hoe stop je daar je spullen zo netjes mogelijk in zodat het er ook nog verzorgd uitziet? Ernaast zit de kraag met staander die we ook in moesten leveren en daaronder zit al het tekenwerk van deze maand.
groetjes kronova